h

Trotse winnaars 100% Sociaal Prijs

2 januari 2023

Trotse winnaars 100% Sociaal Prijs

Foto: kees van spronsen

Tijdens het Oudejaarscafé van onze SP-afdeling in de ‘Dameswachtkamer’ van het NS-station in Enkhuizen reikten we twee jaargangen ‘100% Sociaal Prijs’ uit.

Onze afdelingsprijs voor 2021 ging naar Willem Bakker. Willem is een veelzijdig vrijwilliger. Hij is actief in de landelijke Seniorenraad, in de Stichting Ouderennetwerk West-Friesland en is ook op persoonlijke titel actief. Zo strijdt hij al jaren tegen ouderenmisbruik, betere ouderenzorg en de oprichting van kleinere woon-zorg-voorzieningen. Ook wil hij – samen met onze SP, overigens – de onderste steen boven als het gaat om de ernstige vervuiling van de vuilstort in Westwoud.

Voor 2022 ging de prijs naar de vrijwilligers van Kidshonk in Stede Broec. Kidshonk Stede Broec is een vrijwilligersinitiatief, dat gratis, leuke naschoolse activiteiten organiseert voor kinderen in de basisschoolleeftijd in de gemeente Stede Broec.

De SP zet al jaren vrijwilligers in het zonnetje, en onze afdeling doet dat met de 100% Sociaal Prijs. Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving en moeten dan ook worden gekoesterd. Ook in 2023 zullen we weer op zoek gaan naar een passende winnaar!

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier