h

Nieuws van de afdeling

3 juli 2017

Oproep van de afdeling Schagen

Wij ontvingen dit bericht van de afdeling Schagen:
" Op zaterdag 8 juli organiseert de SP Schagen een superzaterdag in de wijk Waldervaart.

Lees verder
29 juni 2017

Bijdrage jaarstukken en kadernota

Op dinsdag 27 juni heeft de Hoornse raad vergaderd over de Jaarstukken 2016 en de Kadernota 2017. De Jaarrekening is een financieel beleidsmatig jaarverslag waarin de gemeente verantwoording aflegt over wat zij heeft gedaan en wat dat heeft gekost. In de Kadernota wordt inzicht gegeven  in wat de gemeente van plan is en wat dat voor financiële gevolgen heeft. De fractievoorzitter van iedere partij heeft in een bijdrage, welk 8 minuten mocht duren, aangegeven wat zijn fractie van de Jaarrekening en Kadernota vond. Hieronder de bijdrage zoals door onze fractievoorzitter Mathé van Stralen uitgesproken.

Lees verder
19 juni 2017

Actie Stop Tihange!

Foto: Jolanda

In een verlaten Belgisch dorpje, drie kilometer van de Nederlandse grens, staan vier kerncentrales, Doel 1 t/m 4. Zestig kilometer van Maastricht, in Tihange, staan nog eens drie kerncentrales. Ze zijn allemaal oud. En ouderdom komt met gebreken. Tijd om de kerncentrales stil te leggen. Tijd voor actie! Want als er iets gebeurt met deze oude kerncentrales zitten wij er, hier in West-Friesland ook niet ver van af. Natuurlijk zijn er nog meerdere kerncentrales die we het liefst willen laten sluiten, zie het SP verkiezingsprogramma. Maar deze actie richt zich op Tihange. We gaan op zondag 25 juni een reuze menselijke ketting van 90 km vormen vanuit het Duitse Aken, via Maastricht en Luik naar het Belgische Tihange.

Lees verder
19 juni 2017

Marktwerking in de ambulancezorg

Foto: Jolanda / SP Hoorn

23 mei vond het Tweede Kamerdebat plaats over de plannen van minister Schippers voor het toelaten van nog meer marktwerking in de ambulancesector. Wat de SP betreft is zorg een publieke voorziening, dus een taak van de overheid en mag winst nooit een rol spelen in de zorg en dus ook niet bij het ambulancevervoer. SP Hoorn gaf gehoor aan de oproep van Lilian Marijnissen de plaatselijke ambulanceposten te bezoeken en de medewerkers een hart onder de riem te steken. Lisa, Yvonne, Adolphine en Jolanda bezochten op 19 mei de ambulancepost in Wognum en trakteerden het ambulancepersoneel op een taart.

Lees verder
17 juni 2017

Zeg eens A!

Foto: Jolanda / Sp Hoorn

Om tijdens de, inmiddels stukgelopen, informatiepoging de druk op te voeren voor het afschaffen van het eigen risico gingen in mei het hele land actieve SP’ers aan de slag om het Nationale Zorgplan weer eens onder de aandacht te brengen. SP hoorn deed natuurlijk ook mee. Op de foto’s onze posterplakkers Angelique en Dirk in actie.

Lees verder
7 april 2017

Vrachtverkeer in voetgangersgebied.

Foto: M. van Stralen

Al geruime tijd krijgen we verschillende signalen over vrachtauto’s en bestelauto’s in het voetgangersgebied van de binnenstad in Hoorn. Naar aanleiding hiervan hebben we de volgende artikel 36 vragen gesteld aan het college.

Lees verder

Pagina's

U bent hier