h

Afdeling

De Socialistische Partij Hoorn is actief in de gemeente Hoorn, Koggenland en Medemblik.

Hoorn
Hoorn is de centrale gemeente van onze afdeling. De SP is met vier zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad (totaal 35 zetels) en vormt sinds maart 2014 met PvdA (5 zetels), D66 (4 zetels), CDA (3 zetels) en GroenLinks (3 zetels) een coalitie. Oud fractievoorzitter Nel Douw is sinds maart 2014 onze wethouder en heeft vele taken in het sociale domein onder haar hoede. Daarnaast is de afdeling ook op straat actief. Zo staan we eenmaal per maand met onze kraam in de binnenstad en zetten we ons soms bijv. in voor slechte huisvesting. We zouden op straat en in buurten veel actiever willen zijn, maar door gebrek aan menskracht lukt dit momenteel niet.

Medemblik
In Medemblik zijn leden bezig met de oprichting van een zogeheten werkgroep Medemblik. Deze werkgroep zal zich bezig gaan houden met het activisme binnen deze gemeente en bereidt tevens de oprichting van een eigen afdeling Medemblik voor. Woont u ook in Medemblik en wilt u zich aansluiten? Neem dan contact op met coördinatrice Bo Kleijer-Strik op telefoon 06-51860628.

Koggenland
In Koggenland zijn op het moment onvoldoende actieve leden voor de oprichting van een werkgroep. De activiteiten beperken zich vooral tot de campagnetijd. Mocht u zich betrokken voelen bij uw gemeente of dorp en zijn er dingen die u graag aan de kaak wilt stellen? Neem dan contact op via de contact pagina

U bent hier