h

SP-Enkhuizen zegt vertrouwen op in uitvoering raadsbrede agenda

12 april 2021

SP-Enkhuizen zegt vertrouwen op in uitvoering raadsbrede agenda

Foto: free stock

De fractie van de SP in de gemeenteraad van Enkhuizen heeft haar vertrouwen in de uitvoering van de raadsbrede agenda opgezegd. In een verklaring stelt fractievoorzitter Margreet Keesman dat de fundamenten onder het in 2018 tot stand gekomen uitvoeringsprogramma dusdanig zijn aangetast en ondermijnd, dat het voor het besturen van de stad niet meer verantwoord is.

“Een grote stap, overigens samen gezet met de fracties van de VVD en Enkhuizen Vooruit”, aldus Margreet Keesman.”Inmiddels zijn er zoveel stenen uit het raadsbreed gebouw getrokken, dat doorgaan wat ons betreft niet meer verantwoord is. De door PvdA en CDA ingediende motie om af te zien van een (nieuwe) derde wethouder – geheel in strijd met de in 2018 gemaakte afspraken – bracht voor ons de zaak in een stroomversnelling”.

De fracties van SP, VVD en EV stelden een gezamenlijke verklaring op, die verzonden is naar de andere fracties, de raadsvoorzitter en naar de pers. De verklaring vindt u ook hieronder op onze site.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier