h

tweede kamerverkiezingen 2017

16 maart 2017

tweede kamerverkiezingen 2017

Foto: SP
Gisteren vonden de verkiezingen plaats voor een nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer. 
Helaas moest de SP daarbij een zetel inleveren, best een flinke teleurstelling.
Wij hebben blijkbaar toch met z'n allen niet voldoende kunnen aantonen dat het anders moet en kan in Nederland. Veel te veel mensen zien niet de noodzaak in tot een meer sociaal, links en rechtvaardig en gelijkwaardig Nederland.
Nog groter is wat mij betreft de teleurstelling voor 'links' in totaal:  20 zetels verlies! Toch wel een beetje een zwarte dag.
Ook zie ik goed nieuws: in Enkhuizen hebben we 0,9 % gewonnen t.o.v. de TK2012, en ook in Stede Broec is een kleine vooruitgang te zien.
Bovendien zijn we toch de grootste partij 'op links' geworden. Wij verloren in totaal bijna een halve procent, en GL leverde vannacht zoveel in, dat zij nu 0,4 procentpunt achter ons zijn geëindigd. Voor wat het waard is ....
Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie tomeloze inzet, ieder op zijn of haar manier. Ik ben er trots op, dat wij het hier goed hebben gedaan, dat wij zo zichtbaar zijn geweest in de afdeling, en dat wij vol enthousiasme het gesprek met de mensen zijn aangegaan.
Wat mij betreft: op naar een sociale toekomst voor ons allen!
Hartelijke groeten,
Wim Hoogervorst.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier