h

Uitgebreide zorgverzekering voor mensen met hoge zorgkosten.

15 oktober 2016

Uitgebreide zorgverzekering voor mensen met hoge zorgkosten.

Het college van Hoorn, met onze hiervoor medeverantwoordelijke SP wethouder Nel Douw, heeft besloten om inwoners van Hoorn met een lager inkomen en hoge zorgkosten een uitgebreide aanvullende zorgverzekering te bieden. Het gaat om het zogenaamde GemeentePakket van Univé met twee verschillende aanvullende verzekeringen. De gemeente Hoorn betaalt mee aan de premie. Hiermee wil de gemeente ervoor zorgen dat mensen met hoge zorgkosten en een lager inkomen goed verzekerd zijn en hun zorgkosten kunnen betalen. De nieuwe verzekering geldt voor 2017 en is vanaf eind november aan te vragen.

 

Vergeleken met voorgaande jaren biedt de gemeente Hoorn een uitgebreider pakket aan, is de premiebijdrage van de gemeente hoger en kunnen meer mensen gebruik maken van deze verzekering.

Wethouder Nel Douw: ‘We vinden het belangrijk dat onze inwoners de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Voorheen waren er vergoedingen vanuit het rijk voor mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn en daardoor hoge zorgkosten hebben. Die vergoedingen krijgen mensen niet meer rechtstreeks. Daarom hebben we voor deze uitgebreide verzekeringen gekozen met extra ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, tandarts en de eigen bijdrage Wmo. Als gemeente betalen we een groot deel van de kosten van deze aanvullende verzekering. We verwachten hiermee in 2017 meer mensen beter te kunnen helpen.’

Voor wie is de gemeentepolis?

Omdat het om twee uitgebreide aanvullende pakketten gaat, is het vooral handig voor mensen die veel zorgkosten verwachten. Inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen meedoen aan deze zorgverzekering. De gemeenteraad had begin 2016 al tot deze verruiming besloten. Om welke bedragen het gaat bij 130% van het sociaal minimum wordt eind november bekend.

Ruime vergoeding

Het GemeentePakket bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. De gemeente Hoorn heeft besloten om twee pakketten aan te bieden: het Univé GemeentePakket Compleet en het Univé GemeentePakket Compleet Plus. Beide pakketten hebben een uitgebreide vergoeding voor: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, brillen en de eigen bijdrage in de Wmo (zoals huishoudelijke hulp). Compleet Plus heeft ook een verzekering van het wettelijk verplicht eigen risico. Voor mensen met hoge zorgkosten is dat het meest gunstige pakket.

Premie

De premie voor deze zorgverzekering is eind november bekend. Vanaf dan is het ook mogelijk om de zorgverzekering aan te vragen. Hierover volgt meer informatie.

Bron: persbericht gemeente Hoorn.

Reacties

Ik hoop dat ik hiervoor in aanmerking kom.

Reactie toevoegen

U bent hier