h

Nieuws, november 2012

19 november 2012

Geslaagd politiek café in jongerencentrum Cayen

"Het drugs- en alcoholbeleid faalt op alle fronten".
Nee, geen uitspraak van een dwarse politicus. Een conclusie die jongeren zelf trokken tijdens een door hen georganiseerd Politiek Café.

Lees verder
18 november 2012

Een beschaafd land...

Wim Hoogervorst
Bij de komst van de mens op Aarde ontstonden er zo her en der samenlevingen: groepen mensen die samen leefden en een beetje zorg voor elkaar droegen. In de geschiedenisles spreken we van beschavingen. In mijn werk als leerkracht op een basisschool komt het regelmatig aan de orde.
Toch zou je eens nader moeten bekijken wat de term ‘beschaving’ zoal inhoudt.

Lees verder
15 november 2012

Vergadering kerngroep onderwijs druk bezocht

De Kerngroep Onderwijs van de SP West-Friesland Oost organiseerde afgelopen dinsdagavond een eerste bijeenkomst voor mensen die werkzaam zijn binnen het peuterspeelzaalwerk en het basisonderwijs. Onder het motto “Peuters en kleuters onder druk” werd druk gediscussieerd over ontwikkelingen die ons vak en onze passie bedreigen.

Lees verder
14 november 2012

Enkhuizen: coalitie laat eigen College vallen

Tijdens de raadsvergadering van 13 november j.l. hebben de coalitiepartijen D66/VVD, Nieuw Enkhuizen en CDA de steun aan hun eigen wethouders ingetrokken. Daarop hebben de drie wethouders, Boland(VVD/D66), Franx (Nieuw Enkhuizen) en Kok (CDA), hun portefeuille ter beschikking gesteld.

De coalitiepartijen voelden zich "buiten spel gezet" bij een door de oppositie ingediend amendement op de gemeentelijke begroting voor 2013.

Lees verder
9 november 2012

Verslag raadsvergadering 6 november  2012

Het belangrijkste punt van deze raadsvergadering was de programmabegroting 2013.

Lees verder
4 november 2012

Lekker naar de 'bieb'... Straks ook nog?

Wim Hoogervorst
Ik weet nog goed dat ik als kind op een bepaald moment ‘het lezen’ ontdekte. Natuurlijk zijn de technieken van het lezen, het ontcijferen van de lettertekens en het combineren daarvan tot begrijpelijke klanken, mij op de (toen nog) lagere school bijgebracht. Ik mag me gelukkig prijzen dat dat bij mij allemaal redelijk vlot ging. Het echte ‘lezen’ kon toen beginnen. En ‘lezen’ moest en moet je natuurlijk zelf doen.

Lees verder

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier