h

Medemblik

Al het nieuws uit de gemeente Medemblik

24 november 2012

Consultatiebureaus Abbekerk en Midwoud behouden

De sluiting van de consultatiebureaus in Abbekerk en Midwoud is van de baan. De Socialistische Partij kwam in actie en zamelde in Abbekerk en omgeving in anderhalve week ruim 250 handtekeningen in. Een week geleden overhandigden de leden de handtekeningen tijdens de commissievergadering in Wognum. Tijdens de raadsvergadering, die donderdag plaatsvond heeft een overgrote meerderheid van de raad het collegevoorstel verworpen. 

Lees verder
15 november 2012

Handtekeningen consultatiebureaus overhandigd in commissievergadering Medemblik

Diverse leden van de Socialistische Partij uit de omgeving Abbekerk, Midwoud en Oostwoud hebben een handtekeningenactie gehouden voor het openhouden van de consultatiebureaus in Abbekerk en Midwoud. Vanwege bezuinigingen zouden deze bureaus de deuren sluiten. In totaal zijn er enkele honderden handtekeningen ingezameld. Vanavond overhandigen de leden tijdens de raadscommissie in totaal enkele honderden handtekeningen van bezorgde mensen aan de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Medemblik.

Lees verder
9 november 2012

SP start actie voor behoud consultatiebureaus

De consultatiebureaus van Abbekerk en Midwoud dreigen op korte termijn te worden gesloten. Als reden voor de sluiting noemt de GGD Hollands Noorden (die de kindzorg verleent) de bezuinigingsopgave die voorligt. Daarnaast loopt het aantal geboortes in de kernen Abbekerk en Midwoud terug, en zou langer openhouden van de twee vestigingen veel extra investeringen kosten. De SP maakt zich zorgen om de bereikbaarheid van de zorg. De andere vestigingen zijn nauwelijks met het openbaar vervoer te bereiken en door de afstand wordt ook een onnodige drempel opgeworpen voor ouders. Om die redenen is de Socialistische Partij in de gemeente Medemblik een handtekeningenactie begonnen. De handtekeningenkaarten worden huis-aan-huis verspreid in de omgeving van Abbekerk en zullen op de dag van de raadsvergadering van 22 november worden overhandigd aan de gemeente Medemblik.

Lees verder
7 september 2012

Folderen in Abbekerk en Wognum

'Ik vroeg net die man: "Wat zijn voor u nu de belangrijkste zaken?" Noemt hij nota bene de speerpunten van de SP, terwijl hij van plan was CDA te gaan stemmen. ' Aan het woord is Hermien, één van de SP'ers die vandaag in Wognum het gesprek aanknopen met bezoekers van de plaatselijke weekmarkt. 'Veel mensen weten door de vaak warrige televisiedebatten nog steeds niet waar sommige partijen voor staan. Ook deze meneer gaf aan dit keer SP te zullen stemmen.'

In gesprek op de markt in Wognum

Lees verder
31 augustus 2012

Nieuwste lid verwelkomd

Voorafgaand aan het landelijk-politieke debat in Schouwburg Het Park werd het nieuwste lid van onze afdeling in het zonnetje gezet. Martijn, medewerker in de zorg en woonachtig te Abbekerk ontving uit handen van SP-kamerlid Jasper van Dijk een bosje bloemen. De SP heeft in Hoorn, Koggenland en Medemblik veel nieuwe leden bij kunnen schrijven en is daarmee flink gegroeid.

Het nieuwste lid verwelkomd

Lees verder

U bent hier